Info IPL

MONNA SHR/OPT Mediswiss

Nová revoluční patentovaná technologie pulzního vysoceemitovaného xenonového výboje OPT/EP-light, přináší vyšší účinnost ošetření a lepší výsledky oproti tradičním technologiím IPL.
Mediswiss SHR MONNA OPT svými výsledky a výkonem lze porovnat s epilačními laserovými přístroji na bázi 808 nm laseru.

Jediný přístroj na trhu který v sobě kombinuje výhody a systém všech technologií na depilaci a fotoomlazení 3 v jednom. V menu zvolíte režim IPL , eLIGHT nebo SHR a poté následně provedete jedním z těchto sytému ošetření. Všechny systémy jsou doplněny o frakční technologii, která umocňuje výsledky ošetření.

Systém SHR epilace hard-Motion
Technologie SHR umožňuje mnohem efektivněji ošetřovat klienta. Rychlost opakování záblesku je 10x za 1 sekundu, což velmi urychluje práci při ošetření a délku ošetření klienta. Díky velmi výkonnému pulznímu zdroji AFT POWER 4500, který je užíván v přístrojích na bázi 808nm laser depilaci.
Technologie hard-Motion společně s kontaktním chlazením pokožky představují průlom v oblasti zajištění pohodlí klienta při ošetření, rychlosti ošetření a efektivity výsledů. Díky homogenní distribuci frakční energie v průběhu pulsu a soustředěné frakční energie vyzařované prostřednictvím matrice vyzařuje energii do větší hloubky, probíhá aplikace jak plynulým pohybem po ošetřované oblasti, také separovaným přikládáním hlavice. Ošetření je díky této technologii rychlejší a je eliminováno riziko neúmyslného vynechání míst. Technologie hard-Motion umožňuje postupné zahřívání pro dosažení požadované teploty pro destrukci folikulu chlupu a tím, společně s integrovaným kontaktním chlazením pokožky, dokonalou ochranu pokožky a minimalizaci rizika poranění nebo bolesti.

Systém SHR hard-Motion pro ošetření a omlazení pleti, pigmentových skvrn, akné a červených žilek
SHR technologie využívá fotoselektivní frakční termolýzu v kombinaci s patentovanou technologií hard-Motion. Omlazení a fotorejevulace systémem SHR je mnohem bezpečnější a efektivnější než předchozí generace tradičních systémů. Omlazení je možno provést kdekoliv na těle i na obličeji. SHR nabízí navíc pro zdokonalení ochrany pokožky revoluční mechanismus kontaktního chlazení. Tato chladící technologie zvyšuje pohodlí a bezpečnost klienta pro bezbolestné a efektivní omlazení. Kontaktní chlazení kůže a frakční technologie vyzařování emitované energie umožňuje dodat do pokožky více energie a efektivněji a bezbolestně ji ošetřit. Zákrok přístrojem SHR je neinvazivní a po ošetření není potřeba žádná rekonvalescence, pacient se může hned po ošetření vrátit k běžným aktivitám. Klienti popisují pocity u ošetření jako „teplou masáž“.

Ochrana pleti po ošetření:
1.Použití opalovacího krému s vysokým UV při opalování.
2.Často hydratujte pokožku krémem na vodní bázi.
3.Nevycházejte na sluníčko dřív než po 3 hodinách po ošetření.
4.Nechoďte do sauny, lázní, vířivky.

Upozornění po ošetření:
Chlazení kůže studeným vzduchem nebo studeným obkladem na kůži asi 20 minut
Poté nanesení uklidňujícího krému např. s aloe vera ke zmírnění nežádoucích reakcí.
Nejíst kořeněná jídla nebo mořské plody v následujících dnech po ošetření.
Nepoužívejte léčebné kosmetické prostředky během dvou měsíců po provedených ošetření.
Máte-li jakékoli další otázky, zdali je pro Vás ošetření vhodné zeptejte se svého ošetřujícího lékaře.

Informace a poučení před fotoepilací

Odstraňování chloupků – IPL Elight, Mona SHR. Trvalé odstranění nežádoucích chloupků je tedy relativně časově náročné, ale odměnou vám bude hladká a dokonalá pokožka.

JAK VLASTNĚ FUNGUJE FOTOEPILACE?

 Intenzivní pulzní světlo pulzního světelného systému je selektivním způsobem absorbováno tmavým pigmentem (melaninem) event. krevním barvivem (hemoglobin), světelná energie se při tom přeměňuje na teplo. Vlasová pochva se rozehřeje asi na 70 °C na pár milisekund, buňky v ní jsou tepelně zničeny a nakonec vypuzeny z těla. Nepatrně pigmentovaná pleť naproti tomu zůstává nedotčena. Při úplném poškození nevyrůstá z místa růstu žádný chloupek, odstranění tohoto chloupku je trvalé.

JAK PROBÍHÁ OŠETŘENÍ PŘÍSTROJEM?

 Na kůži se nanese vrstva čirého, transparentního aqua-gelu. Jeho úkolem je zejména vyrovnat nerovnou, strukturovanou kůži na povrchu opticky s plochým filtračním okénkem, aby energie světelného impulzu mohla optimálně bez reflexních ztrát proniknout do kůže.

CO SE STANE PO OŠETŘENÍ?

 Chloupky na ošetřeném místě vypadají až po několika dnech, když už zničený prostor vlasových pochev, které se nacházejí asi 1 až 5 milimetrů pod kůží, nenabízí oporu. Na ošetřeném místě nicméně dorůstají další chloupky, které se nacházejí nejprve v telogenní klidové fázi (třetí fázi růstového cyklu chlupu těsně před vypadnutím) a teprve poté postupně přecházejí do anagenní růstové fáze.

JAKÉ VEDLEJŠÍ ÚČINKY SE MOHOU OBJEVIT?

 Vedlejší účinky jsou při správném použití přístroje MONA SHR a ELIGHT a pečlivém nastavení parametrů ošetření velmi vzácné. V závislosti na typu kůže a nastavených parametrech ošetření může ošetřené místo zarudnout, příležitostně může i lehce napuchnout. Tyto příznaky zpravidla rychle zmizí. Případné vedlejší účinky zmírňuje chlazení postiženého místa na kůži. Zřídka jsou pozorovány prudší reakce, v podstatě jsou možné až příznaky připomínající spáleniny při opalování nebo popáleniny. V jejich důsledku se může objevit hypopigmentace nebo hyperpigmentace, pleť je tedy po ošetření světlejší (nebo tmavší), ale tyto skvrny se časem samy ztratí. Příčinou popsaných problémů je téměř vždy skutečnost, že postižené místo bylo před ošetřením nebo po ošetření vystaveno slunečním paprskům nebo působení solária bez odpovídající vysoké ochrany.

Poučení:

 Alespoň 4 týdny před 1.ošetřením a mezi jednotlivými sezeními chloupky už netrhejte, pouze holte, obličej zastřihávejte. Proč? Na odstranění chloupků je potřeba aby chloupek byl v kůži a měl správnou růstovou fázi. Pokud chlup vytrhnete, může až 3 měsíce spát než znovu vyroste. Tzn. Že se množství sezení prodlouží, pokud chloupky trháte. Po záblescích může být pleť citlivá, načervenalá a chloupky jsou stejné jako před zákrokem.

KOLIK OŠETŘENÍ BUDU MUSET PODSTOUPIT?

 Při jednom jediném ošetření nemohou být nikdy odstraněny všechny nežádoucí chloupky. Chloupky rostou v cyklech, část chloupku je v klidu (fáze telogen), část roste (fáze anagen). Při fotoepilaci jsou v podstatě odstraněny pouze chloupky v anagenu, tedy chloupky, které právě rostou. Jejich podíl je po těle rozdělen různě a představuje zhruba 10 – 50 % všech chloupků na daném místě. Rozdílná je i doba růstu v jednotlivých fázích, tato období trvají čtyři až 24 týdnů. Tento fakt nemá nic společného s přístrojem Elightem, nebo Mona SHR, nýbrž důvodem je pouze fyziologie růstu lidských chloupků. Ošetření se opakuje po 4-6 týdnech!!

Počet návštěv ošetření je individuální u každého klienta zvlášť!! Kolikrát budete muset absolvovat návštěvu na odstranění ochlupení?? To závisí na mnoha aspektech: zdravotní stav klienta, genový předpoklad, hormonální nerovnováha, užívané léky, doplňky stravy, antibiotika, léky na ředění krve, štítná žláza, těhotenství, kojení, ale i životní styl.

Kontraindikace:

epilepsie, kardiostimulátor, otevřené rány, dermatologické problémy ( s výjimkou akné), štítná žláza, jizvy po zhoubných nádorech , užívání léků způsobující fotocitlivost Ošetření se nedělá přímo na: vystouplá mateřská znaménka, nádorky, tetováž a permanentní make-up (aby se neodstranily). 14dní před ošetřením zákaz : opalování, používání fotosenzitivních léků ( léků, krémů, bylin u kterých Vám doktor zakáže na sluníčko, jste méně citliví na bolest, může hrozit popálení, antidepresiva, nervové poruchy a jiné

Ošetření není vhodné:

pro těhotné či kojící ženy, při závažném stádiu diabetes, při vysokém krevním tlaku a epilepsii, pro osoby s onemocněním srdce a cév, pro osoby, které se nesmí vystavovat intenzivnímu slunečnímu záření, pro osoby citlivě reagující na světlo, kdy tato citlivost může být způsobena i léčbou nebo užíváním léků citlivých na světlo, pro ty, kteří se v posledních 6 měsících podrobili léčbě Isotretioinem, pro osoby, jejichž oblast ošetření vykazuje zhoubné patologické změny, pro osoby užívající kardiostimulátor nebo dispelling quiver, pro ty, kteří mají nebo měli aktivní herpes, trauma či koloidy, pro ty, kteří užívají léčbu Hirudin a podobné . při výskytu křečových žil, a jiné